Vuoristomaastoon ja kivikkoisille pinnoille sopivat juoksukengät

Vuoristomaastoon ja kivikkoisille pinnoille sopivat juoksukengät

24. 1. 2023 7 min. luetaan

Miten valita juoksukenkä vuorille ja kiviseen maastoon? Meillä on neuvoja, miten valintaa kannattaa lähestyä, ja myös erityisiä vinkkejä suosituista juoksukenkämalleista.

Vuoristomaasto tarkoittaa monia asioita- päällystämättömiä polkuja, metsäpolkuja, kiviä tai juurikkoja. Sää on myös valtava tekijä, koska se on vuoristossa hyvin arvaamaton ja muuttuu joka hetki. Kuitenkin kengät, jotka ovat hyvin valmistautuneet näihin vaaroihin, ovat seuraavat

POLKUKENGÄT

Miten valita polkukenkä vuoristoon?

Jokaisella ihmisellä on erilaiset tavoitteet ja mieltymykset, jotka vaikuttavat juoksukenkien valintaan. Lyhyesti sanottuna, ei ole olemassa kaikkien parhaita polkukenkiä. Mutta meillä on 7 asiaa, joita kannattaa miettiä, kun valitset SINUN parhaan juoksukenkäsi:

  • Pohjan kuviointi - Kestävä ja tehokas pito, joka takaa pidon vuoristo-olosuhteissa, tarjoaa pitoa ja myös vakautta maastossa. Kengän ykkösominaisuus. Mitä se tarkoittaa? Jos olet menossa vuorille, jätä sileäpohjaiset maantiekengät kotiin.
  • Vakaus - Arvaamattomassa vuoristomaastossa sinun on pidettävä jalkasi ankkuroituna kenkään, erityisesti kantapäähän. Valitse siksi kenkä, joka tuntuu tukevalta ja vakaalta, mutta joka ei kuitenkaan työnnä sinua mihinkään.
  • Pehmuste - Vaikka vuoriston pinta on pehmeämpi ja iskut eivät paina niveliä yhtä paljon kuin maantiellä juostessa, on hyvä, että välipohjassa on pehmustekerros. Arvostat tätä erityisesti pidemmillä lenkkeillä ja kun kuljeskelet polun kivisillä osuuksilla. Pehmustuksen taso riippuu sinusta, sinun on selvitettävä, mikä sopii sinulle ja juoksutyypillesi. Matalampi pehmuste tarkoittaa vähemmän mukavuutta mutta parempaa kosketusta pintaan. Suurempi pehmuste takaa lisämukavuutta, mutta maakosketus on heikompi, etkä pysty reagoimaan muutoksiin yhtä nopeasti.
  • Kestävyys - Kestävä, mutta silti hengittävä päällinen ja kestävä ulkopohja, joka kestää kaiken, mitä polku tarjoaa sinulle. Yksi polkukenkien etu maantiekenkiin verrattuna.
  • Kengän leveys -Jos sinulla on leveämpi jalka tai tarvitset vain enemmän tilaa, valitse kengät, joissa on leveämpi rakenne.
  • Gore-Tex-kalvo- Jos sataa tai sataa lunta, käytä kenkiä, joissa on Gore-Tex kalvo, joka  hylkii vettä mutta pitää jalan samalla hengittävänä.
  • Droppi - Luku, joka ilmaisee kantapään ja varpaan välisen korkeuseron. Mitä matalampi se on, sitä luonnollisemman askeleen kenkäsi mahdollistaa. Sillä on monia hyviä puolia, mutta se vaatii myös sopeutumisaikaa, asteittaista siirtymistä ja asianmukaista juoksutekniikkaa, jotta pohjeet ja akillesjänteet eivät kuormitu liikaa.

Oikeiden juoksukenkien löytäminen vie joskus aikaa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Kokeile, kokeile ja kokeile, siitä tässä on kyse. Mutta ei hätää, meillä on vinkki, joka nopeuttaa prosessia! Meillä on sinulle 5 suosittua ja testattua polkukenkää. Kokeile yhtä niistä!

1) INOV-8 Roclite 

INOV-8 Roclite Ultra G 320 tunnetaan nimellä Roclite steroideilla. Miksi? Koska se selviytyy mistä tahansa maastosta ja miltä tahansa etäisyydeltä! Kengän ytimenä on vallankumouksellinen G-FLY-grafeenipehmuste. Se vaimentaa tehokkaasti tärinää ja iskuja, mutta se ei ole yhtä pehmeä kuin pehmustetut juoksukengät. Tämä tarkoittaa, että sen käyttöikä on erittäin pitkä ja ennen kaikkea se on erittäin vakaa, kun se liikkuu teknisissä polkuolosuhteissa, mikä on juuri sopivaa maastojuoksuun. Mutta siinä ei ole vielä kaikki.Upouusi päällinen ja vakauttavat vahvistukset takaavat, että voit kulkea turvallisesti teknisessä maastossa, joten kenkä säilyttää loistavan käsiteltävyyden, juoksitpa sitten vuoristopolulla tai kallioröykkiössä. Kengän rakenne on keskileveä, jotta saavutetaan kompromissi vakauden ja ohjattavuuden välillä, mutta kengän päällinen on tarpeeksi leveä kengän etuosassa, jotta varpaat ja poikittaiskaaret saavat tarvitsemansa tilan.

Miehet Naiset

inov8_roclite_ultra

2) la Sportiva Jackal

The La Sportiva Jackal kestää kaikenlaista maastoa, ja se on suunniteltu keskipitkän ja pitkän matkan juoksuun. FriXion Red dual stiffness -ulkopohjan ansiosta tämän mallin pito- ja kestävyyssuhde on erinomainen. Muutama sata kilometriä tällä kengällä tarkoittaa, että vuoristoseikkailuja tulee olemaan paljon! Yhdessä ainutlaatuisen Infinitoo™-välipohjarakenteen kanssa se voi keventää jalkojasi ja niveliäsi. Kokonaismukavuuden kuorrutuksena on leveämpi istuvuus, joka tarjoaa runsaasti tilaa varpaille. Malli on saatavana myös Gore-Tex-versiona - la Sportiva Jackal GTX.

Miehet Naiset

la_sportiva_jackal

3) Salomon Ultra Glide 

The Salomon Ultra Glide 2 tarjoaa korkean käyttömukavuuden ja on ihanteellinen pitkille matkoilleThe Contagrip® MA -ulkopohja  tarjoaa luotettavan pidon erilaisilla pinnoilla, ja Profeel -kalvo takaa hyvän pidon märillä pinnoilla ja kivillä. SensiFit-teknologialla varustettu korkealaatuinen päällinen antaa sinulle mukavan, mutta samalla tukevan istuvuuden jalan ympärille. Quicklace-nauhoitus on myös etu. Energy Surge -vaahtomuovivälipohja kaarevassa Reverse Camber -muodossa pehmentää iskuja, mikä on välttämätöntä pidemmillä poluilla vuoristossa.

Miehet Naiset

Top4Running VINKKI: Varustaudu Salomonin varusteilla vuoristojuoksua varten.Löydät juoksureppuja, -liivejä, juomapakkauksia ja paljon muuta täältä!

Salomon_Ultra_Glide

4) Saucony Endorphin

Haluatko kokea tuulen hiuksissasi ja todellisen vuoristovauhdin? Pue sitten jalkaasi Saucony Endorphin Edge -polkukenkä. PWRRUN PB -tyynyvaahdonfoam ja Carbitex™ -hiililevyn yhdistelmä on käyttövoimasi! Se kestää kaikki haastavan maaston vaativuudet ja sopii lyhyille ja pitkille poluille. Joustava Carbitex™ MonoFlex -hiililevy antaa sinulle nopeutta menettämättä kosketusta pintaan. Kevyt, hengittävä verkkopäällinen siirtää aktiivisesti kosteutta pois ja pitää jalkasi kuivina paremman imeytymisen ja nopeamman haihtumisen ansiosta. PWRTRAC-ulkopohja kirjaimellisesti sulautuu polkuun ja tarjoaa pitoa, joten voit keskittyä vain suorituskykyyn ja kauniisiin vuoristonäkymiin!

Miehet Naiset

Saucony_Endorphin_Edge

5) Altra Lone Peak

Lone Peak -malliston uusin sukupolvi, the Altra Lone Peak 7, säilyttää kaikki edeltäjiensä vahvuudet sekä muutamia uusia ominaisuuksia. Kengän Quick-Dry Air Mesh -päällinen sekä tiiviisti istuva kieli mukailevat jalkaa entistäkin mukavammin ja antavat kokonaisvaltaista vakautta. Altra EGO™ -välipohja vaimentaa iskuja menettämättä vakautta. Aggressiivinen MaxTrac™ -ulkopohja, jossa on kulmikkaat TrailClaw™ -korvakkeet,  parantaa pitoa, joten kenkä pureutuu vuoren pintaan entistäkin voimakkaammin. Kuten muissakin Altran malleissa, voit luottaa zero-droppiin  (Altra ZeroDrop™-ulkopohja-alusta + Altra FootShape™) , joka takaa luonnollisen askeleen. Vaikka zero-drop on monia etuja, niihin tottuminen vie jonkin aikaa.

Miehet Naiset

Altra_Lone_Peak

Nauti vuoristoseikkailusta Top4Runningin kanssa!


TUOTENEUVONTA