SUMMER SALE - Säästä jopa 60 %OSTA NYT
Juoksukenkien vertailu: Nike Alphafly vs. Nike Vaporfly

Juoksukenkien vertailu: Nike Alphafly vs. Nike Vaporfly

24. 4. 2024 6 min. luetaan

Kaksi huippuluokan kilpakenkiä - Nike Alphafly ja Nike Vaporfly. Miten nämä kaksi juoksumallia eroavat toisistaan ja kumpi on sinulle parempi? Ota selvää Top4Running-sivustolla.

Kun kyse on juoksukengistä, Nike on ollut innovaation eturintamassa ja jatkuvasti työntämässä suorituskyvyn ja teknologian rajoja. Kaksi tunnetuinta mallia, Nike Alphafly and Nike Vaporfly, ovat muuttaneet peliä etäjuoksun maailmassa. Vaikka niillä on muutamia yhteisiä piirteitä, ne eroavat toisistaan joiltakin osin. Tule mukaan tarkastelemaan näitä juoksukenkiä lähemmin. 

Nike Alphafly - perustiedot

Nike Alphafly -kilpailukenkä on suunniteltu ultranopeisiin maratoneihin. Kun juokset, kaksinkertainen annos  Air Zoom -yksiköitä peittää selkäsi antaen energiaa jokaiseen pomppuun, koko pituudeltaan hiililevy  shoots laukaisee sinut eteenpäin, ja ZoomX vaahtomuovivälipohja varpaista kantapäähän pitää sinut virkeänä koko 42,2 kilometrin matkan ajan. Tällä kengällä on aika saavuttaa uusi maratonin henkilökohtainen ennätys.

Maasto: maantie
Drop: 8 mm
Soveltuu: nopea pitkä kisa
Paino: 174 g (naisten koko 39)

Nike Alphafly

nike_alphafly

Nike Vaporfly - perustiedot

Käytät Nike Vaporfly 3:a  jos pidät kilpailusta nopeassa tempossa. Ne ovat luotettava kumppani matkoilla 10 kilometristä maratoniin. Jälleen kerran ZoomX -vaahtomuovia löytyy koko välipohjasta, mikä tekee siirtymisestä kantapäästä varpaisiin entistäkin pehmeämpää. Flyknit -kuidut lisäävät toimivuutta ja joustavuutta päälliseen. TPäällinen mukautuu optimaalisesti jalkaasi, ja myös varpaiden alueella on enemmän tilaa kuin ensimmäisessä ja toisessa mallissa.

Terrain: road
Drop: 8 mm
Suitable for: fast medium/long race
Weight: 165 g (naisten koko 39)

Nike Vaporfly

nike_vaporfly

Alphafly vs Vaporfly: Suunnittelu ja teknologiaerot

Sekä Alphafly että Vaporfly ovat ensisijaisesti kilpakenkiä, joissa käytetään nykyaikaista teknologiaa suorituskyvyn parantamiseksi ja optimoimiseksi. Niissä on kuitenkin myös erilaisia ominaisuuksia, jotka sopivat erityyppisille juoksijoille tai juoksutyyleille. Tutustutaanpa niihin.

1) Nike Alphafly

Nike Alphafly on suunniteltu erityisesti huippumaratoonareille ja kokeneille juoksijoille, joilla on kunnianhimoisia tavoitteita saavuttaa ennätysaikoja. Sen merkittävin ominaisuus (ja myös merkittävä ero Vaporflyyn) on kaksinkertainen annos Zoom Air -yksiköitä jalkaterän etuosassa. Ne tarjoavat ylivoimaisen energianpalautuksen ja iskunvaimennuksen, minkä ansiosta juoksijat voivat ylläpitää suurta nopeutta pitkillä matkoilla. Zoom Air -yksiköiden ansiosta kenkä on kuitenkin hieman korkeampi kuin Vaporfly, ja jotkut saattavat kokea, että kenkä on vähemmän vakaa suurilla nopeuksilla tai käännöksissä.Kengässä on myös hiilikuitulevy, joka ulottuu koko välipohjan pituudelle. Tämä antaa kengälle vauhdikkaan tuntuman jokaisella askeleella. Päällinen on valmistettu kevyestä ja hengittävästä materiaalista, joka takaa mukavan istuvuuden ja minimaalisen häiriötekijän kisojen aikana.

2) Nike Vaporfly

Nike Vaporfly on myös ollut aiemmin mukana rikkomassa maratonennätyksiä.  Välipohjassa oleva Nike ZoomX -vaahtomuovi  on pehmeä, mutta erittäin herkkä, ja se tarjoaa ainutlaatuisen responsiivisuuden ja iskunvaimennuksen. Jälleen hiililevy on läsnä koko pituudelta. Vaporflyn rakenne on optimoitu juoksutehokkuutta ajatellen, ja rocker-muotoinen ulkopohja edistää pehmeää siirtymistä kantapäästä varpaaseen, mikä vähentää väsymystä (erityisesti) pidemmillä matkoilla. Alphaflyyn verrattuna Vaporfly-mallisopii myös lyhyemmille matkoille eikä ensisijaisesti maratonille. ähän vaikuttaa osaltaan myös se, että Vapofly on hieman kevyempi kuin Alphafly. Mutta rehellisesti sanottuna harrastejuoksijana et todennäköisesti huomaa tätä eroa.

Top4Running VINKKI: Tutustu muihin Niken maantiejuoksukenkiin, Tämä suosittu tuotemerkki tarjoaa laadukkaita maantiejuoksukenkiä paitsi nopeisiin kilpailuihin myös jokapäiväiseen harjoitteluun. Treenisuosikkeihin kuuluvat muun muassa yleispätevät Nike Pegasus tai Nike Invincible

nike_alphafly_vs_nike_vapofly

Alphafly vs. Vaporfly: Edut ja ihanteellinen käyttö

Aluksi mainitsemme yhden molempien mallien kiistattoman edun: Alphafly ja Vaporfly ovat juoksumaailman myydyimpien joukossa, ja kokeneet harrastejuoksijat ja ammattiurheilijat arvostavat niitä. Interested in Kiinnostaako niiden muut vahvuudet? Tästä niitä löytyy.

Nike Alphaflyn edut

  • Poikkeuksellinen energianpalautus ja iskunvaimennus, ihanteellinen nopeuden ylläpitämiseen pitkillä matkoilla.
  • Kenkä on kehitetty huippumaratoonareille ja kokeneille juoksijoille, jotka pyrkivät ennätyksellisiin suorituksiin - haittapuolena voi olla se, että tämä kenkä voi olla liikaa joillekin' harrastejuoksijoille, jotka eivät saa siitä kaikkea irti.
  • Tarjoaa dynaamisen ja eteenpäin vievän voiman  Zoom Air -yksiköiden ja hiilikuitulevyn yhdistelmän avulla.

Ihanteellinen käyttö: maratonkilpailut

Nike Vaporflyn edut

  • ZoomX vaahtomuovivälipohjan ansiosta siinä on vertaansa vailla oleva vaste ja mukavuus.
  • Suunniteltu parantamaan juoksun taloudellisuutta ja vähentämään väsymystä, joten se sopii kaikentasoisille juoksijoille.
  • Tarjoaa tasaisen ja tehokkaan ajon, joka on ihanteellinen maksimoimaan suorituskyvyn kilpailuissa.
  • Se on kevyempi ja siinä on vähemmän pehmusteita, joten se sopii pikemminkin lyhyemmille matkoille kuin maratonille.

Ihanteellinen käyttö: maraton, puolimaraton tai 10 km:n kilpailut

Kumpi on parempi Nike Alphafly vai Nike Vaporfly?

Ei ole selvää voittajaa Nike Alphaflyn ja Nike Vaporflyn välisessä taistelussa.Se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, erityistarpeistasi ja juoksutavoitteistasi.Jos olet jo juossut jonkin verran, suosikkimatkoihisi kuuluu maraton ja haluat suoriutua huippusuorituksista, Alphafly voi olla ihanteellinen valinta. Jos kuitenkin etsit monipuolisempaa kenkää lyhyempiä kilpailuja varten, Vaporfly on loistava ehdokas. Tärkeintä on, että juoksukenkä sopii sinulle. 

Varusteet seuraavaa kilpailua varten? Meiltä löytyy!

Miesten juoksuvaatteet Naisten juoksuvaatteet


TUOTENEUVONTA