END OF SEASON SALE! Valitse yli 5300 tuotteen joukosta -- days --:--:-- Osta nyt
Metsäpoluille sopivat juoksukengät

Metsäpoluille sopivat juoksukengät

15. 11. 2022 4 min. luetaan

Metsään tarkoitetuissa juoksukengissä on oltava useita perusominaisuuksia turvallisen ja tehokkaan juoksun takaamiseksi. Epätasainen maasto, juurakot, kivet ja kosteus ovat tinkimättömiä olosuhteita. Mitä kenkää kannattaa käyttää?

Metsä on yksi suosituimmista juoksupaikoista. Se on ainutlaatuinen kaikkina vuodenaikoina, ja rauha, lehtien kahina tai lintujen laulu tekee hyvää mielelle. Jotta metsäpoluilla juoksemisesta saisi maksimaalisen nautinnon ja turvallisuuden, on oltava siihen varustautunut - ja mistäpä muualta voisi aloittaa kuin juoksukengistä, jotka ovat avainasemassa jokaisella lenkillä!

Mutta ensin asiat tärkeysjärjestyksessä. On selvää, ettet pärjää metsässä kovin hyvin maastokengillä. Metsämaastoon soveltuvat polkukengät ovat paras kumppanisi. Niillä on useita etuja, joita arvostat metsäreiteilläsi:

  • Aggressiivinen pito, joka pureutuu pehmeään metsäpolkuun ja voit juosta pelottomasti
  • Kestävät materiaalit, jotka suojaavat jalkojasi ja itse kenkääsi hankauksilta.
  • Optimaalinen iskunvaimennus, joka takaa pehmeät iskut, mutta säilyttää silti kosketuksen pintaan.
  • Mallit, joissa on vedenpitävä päällinen tai Gore-Tex, joka pitää jalkasi kuivina.

Miksi nämä ominaisuudet ovat tärkeitä? Suorituksen aikana ne auttavat vähentämään loukkaantumisriskiä, joka on huomattavasti suurempi juostessa metsässä kuin asfaltilla.

Entä mitkä ovat metsän suosikkeja? Meillä on sinulle 5 polku- ja metsäystävällistä kenkävinkkiä - jokainen niistä on polkukenkä, mutta sopii samalla erilaiselle juoksijalle. Minkä niistä valitset?

1. Salomon Speedcross

Salomonin polkukengät ovat aina hyvä idea. Speedcross-mallisto on tarkoitettu lähes kaikenlaiseen maastoon - se pitää sinut niin päällystämättömillä metsäteillä kuin teknisessä vuoristo- ja kalliomaastossa. Välipohjassa sijaitseva EnergyCell™+ tarjoaa ainutlaatuisen energianpalautuksen sekä merkittävän kestävyyden ja iskunvaimennuksen. Rakenteensa ansiosta se sopii paremmin pidempiin ja helppoihin juoksuihin kuin nopeisiin juoksukilpailuihin.

Miehet Naiset

SalomonSpeedcross

2. adidas Terrex

Etsitkö kenkää, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista? Tätä ja paljon muuta tarjoavat Adidaksen Terrex-mallit. Polkukenkä yksinomaan metsän epätasaiseen ja märkään maastoon, jossa Continental-pohja takaa erinomaisen pidon, ja Gore-Tex-teknologian ansiosta jalkasi kestävät metsäkastetta tai lätäköitä. Kenkä on kestävä, mutta samalla hengittävä. Entä milloin tämä kenkä kannattaa pukea jalkaan? Tämä on yleispätevä polkuharjoittelukenkä lyhyisiin ja pitkiin juoksuihin.

Miehet Naiset

adidasTerrex

3. Saucony Peregrine

Onko nopeus ensisijainen tavoitteesi? Maailman nopeimman linnun mukaan nimetty Saucony-kenkä antaa sinulle kirjaimellisesti siivet. Aggressiivinen pito, joka on valmistettu PWRTRAC-liimakumista, pitää sinut epätasaisella, pehmeällä ja usein liukkaalla metsäpinnalla. Valmistaudu matkaan, polkuseikkailu metsän katveessa odottaa!

Miehet Naiset

SauconyPeregrine

4. Inov-8 Parkclaw

Jos olet vasta aloittamassa polkujuoksua ja metsäpolkuja, tämä kenkä on oikea valinta. Se tarjoaa sinulle maantiekengistä tutun mukavuuden ja pehmustuksen, mutta optimaalisen pidon ansiosta se sopii päällystetyille metsäteille ja kaupungin puistoihin - alaosa on kovempi ja dynaamisempi, kun taas yläosa on valmistettu pehmeämmästä materiaalista, joka takaa mukavuuden pitkilläkin juoksuilla. Näiden osien välissä on DFB-polymeerivahvike, joka kopioi jänteen muodon jalan pohjalla (plantar fascia) ja parantaa kengän yleistä vakautta, jota varmasti arvostat metsässä.

Miehet Naiset

Inov8Parkclaw

5. Altra Lone Peak

Onko sinulla huippuluokan juoksumuoto ja liikkuvuus, ja etsitkö metsäkenkää, jossa on nolla drop? Tarkista sitten Altran Lone Peak -malliston polkukengät. Minimalistinen kenkä, jossa on keskikorkea pehmuste ja zero drop eli nolla eroa kantapään ja varpaan pehmusteiden korkeuden välillä. Pidon ansiosta voit luottaa siihen sekä kuivissa että märissä olosuhteissa. Kuten kaikissa Altran malleissa, näissä on leveämpi muoto, jotta tilaa riittää.

Miehet Naiset

AltraLonePeak

Top4Running VINKKI: Epäröitkö vielä, etkä tiedä, onko asfaltti vai maastopinta lähempänä sinua? Kokeile ensin kultaista keskitietä ja osta  juoksukengät, jotka sopivat sekä tielle että polulle..

Juoksuasiantuntijana varustamme sinut päästä varpaisiin. Tutustu juoksuvaatteisiin ja juoksuvarusteisiin sekä juokse kohti polkuseikkailuasi!

Juoksuvaatteet Juoksuvarusteet