Maantie- ja polkujuoksuun soveltuvat juoksukengät

Maantie- ja polkujuoksuun soveltuvat juoksukengät

10. 11. 2022 4 min. luetaan

Juoksetko kaupungissa ja metsäpoluilla? Meillä on sinulle vinkkejä juoksukengistä, jotka sopivat sekä maantielle että poluille. Nauti kilometrien juoksemisesta missä tahansa!

Tie ja polku. Kaksi erilaista pintaa, jotka jakavat juoksumaailman kahtia. Puhutaan ensin maantie- ja polkujuoksukenkien perusasioista ja eroista.

Maantiejuoksukengät

 • Sileä kuvio pohjassa
 • Korkea pehmusteiden taso
 • Erittäin alhainen paino
 • Hiililevyjen käyttö suurempaa nopeutta varten

Polkujuoksukengät

 • Aggressiivinen pito pohjassa takaa parhaan pidon vaikeassa maastossa
 • Alempi pehmuste säilyttää kosketuksen arvaamattomaan pintaan
 • Kestävämpi rakenne ja hieman suurempi paino

Voinko juosta samoilla kengillä asfaltilla ja maastossa?

Maantie- ja polkukenkien välillä on suuria eroja, joten kannattaa aina investoida molempiin kenkätyyppeihin - sekä maantie- että polkukenkiin. Voit valita kultaisen keskitien, mutta se tapahtuu mukavuuden, vakauden, nopeuden ja kengän nopeamman kulumisen kustannuksella.

Haluatko silti vain yhden kengän, jolla juokset sekä tiellä että polulla? Meillä on sinulle vinkkejä tiettyihin malleihin, joilla saat molemmista maailmoista parhaat puolet.

1. Craft CTM Ultra Carbon 

Ensi silmäyksellä tyypillinen maantiekenkä. Massiivinen pehmustekerros, hengittävä päällinen ja hiililevy. Mutta siinä on yllätys! Pohjan aggressiivisemman pidon ansiosta se soveltuu myös kevyeen maastoon sorateiden juoksun tyyliin - esimerkiksi päällystetyt metsäpolut tai sorapinnat. Pehmustekerros on kehitetty siten, että se ei menetä dynamiikkaa tiellä ja antaa samalla riittävän vakauden maastossa.

Miehet Naiset

Craft_CTM_Ultra_Carbon_2

 

2. Salomon Pulsar

Olipa pakkanen, sade, lumi tai pakkanen, Salomon Pulsar pitää sinut liikkeellä. Joissakin tämän malliston malleissa on Gore-Tex-kalvo. Ja mitä Gore-Tex-kalvo oikeastaan tarkoittaa? Se sisältää mikrohuokosia, jotka ovat tarpeeksi pieniä heijastaakseen kosteutta, mutta tarpeeksi suuria siirtääkseen hien pois kengästä. Lyhyesti sanottuna et kastu, ja samalla jalkasi ei höyrysty kengässä. Ne on sovitettu maastoon ja voit käyttää niitä myös maantiellä matalan kuvion ja All Terrain Contagrip® -pohjan ansiosta.

Miehet Naiset

Salomon_Pulsar_Trail_Gore-Tex

 

3. Altra Outroad

Altra-kengät ovat kuuluisia leveydestään ja antavat miellyttävän juoksumukavuuden jokaisella kilometrillä. Vaikka Outroad-malli kuuluu myös trail-luokkaan, voit loistaa sillä myös maantiellä. Pidosta huolehtii MaxTrac™-pohja, joka lupaa kestävyyttä polulla ja myös asfaltilla.

Miehet Naiset

Altra_Outroad

 

4. Salomon Ultra Glide

Salomon vain rokkaa! Muut polkukengät on mukautettu useille eri pinnoille, myös tielle. Niissä ei ole yhtä aggressiivista pitoa, ja Profeel Film -teknologian ansiosta ne takaavat optimaalisen pidon märillä, kivisillä ja metsäisillä pinnoilla. Tästä syystä nämä juoksukengät voivat olla loistava valinta myös talvilenkkeihin tai juoksuihin kevyessä sateessa.

Miehet Naiset

Salomon_Ultra_Glide

 

5. Mizuno Wave Daichi 

Trail-kengät, mutta voit voittaa kilometrejä jopa tiellä niiden kanssa. Ja se on niiden vähemmän aggressiivisen pohjan pidon ja alhaisen painon ansiota. Lisäksi EVA-vaahtomuovi takaa paremman vakauden ilman, että iskunvaimennus kärsii.

Miehet Naiset

Mizuno_Wave_Daichi_7

 

 

Olet ehkä huomannut, että on olemassa pääasiassa polkukenkiä, joiden pohjassa on pienempi pito. Miksi? Tämä on paras kompromissi maantie- ja polkukenkien välillä. Ja siihen on joitakin syitä:

 • Pohjan kuvioinnin ansiosta polkukengissä on parempi pito kuin maantiekengissä
 • Niihin voi luottaa kuivalla ja talvisella säällä
 • Niissä on optimaaliset vaimennuskomponentit, jotka vähentävät iskuja kovalla alustalla juostessa
 • Ne on valmistettu kestävistä materiaaleista, mutta ovat samalla kevyitä.

Lopuksi meillä on sinulle pieni neuvo, joka voi auttaa sinua valinnassa. Vastaa kysymykseen, millä pinnalla juokset useimmin. Jos juokset pääasiassa maastossa ja ylität satunnaisesti tietä, valitse polkukengät. Jos asia on päinvastoin ja juokset satunnaisesti metsän läpi, hanki maantiekengät.

Tutustu Top4Runningin maantie- ja polkukenkiin ja valitse!

Maantiekengät Polkukengät

Etkö tiedä, miten valita tietty kenkä? Ei hätää, kokeile Shoe Finderia tai ota rohkeasti yhteyttä meihin, juoksuasiantuntijamme neuvovat sinua!

 

 

 


TUOTENEUVONTA