Miten aloittaa juokseminen rattaiden kanssa turvallisesti ja onnellisesti?

Miten aloittaa juokseminen rattaiden kanssa turvallisesti ja onnellisesti?

30. 9. 2022 6 min. luetaan

Oletko juoksun ystävä ja tuore äiti samaan aikaan? Kerää juoksukilometrejä pienen kaverin kanssa rattaissa! Miten ja milloin aloittaa, mitä kannattaa varoa ja voiko laihtua?

Vihdoinkin! Takaisin radalle ja yhdessä pienen kaverin kanssa. Muista ensinnäkin, että juokseminen rattaiden kanssa on melkoinen urakka! Totta kai onkin, työnnät muutamaa ylimääräistä kiloa edelläsi. Mutta ei hätää, meillä on neuvoja, joiden avulla teette yhteisistä juoksulenkistänne nautinnollisia ja ennen kaikkea turvallisia. Mihin keskitymme artikkelissa?

 • Miten aloittaa juokseminen rattaiden kanssa?
 • Milloin on hyvä aika aloittaa?
 • Miten valita lenkkeilyrattaat?
 • Oikea juoksutekniikka?
 • Mikä lievittää selkäkipua?
 • Voitko laihtua lenkkeilemällä rattaiden kanssa?

Juokseminen rattaiden kanssa - Miten aloittaa?

 • Reipas kävely - Kokeile ensin reipasta kävelyä, jotta totut edessäsi oleviin rattaisiin. Tämä on suuri ero verrattuna klassiseen juoksemiseen. Siirry sitten vähitellen helppoon juoksuvauhtiin.
 • Ajoitus on avainasemassa - Jotkut vauvat nukahtavat iloisesti juostessaan, kun taas toiset haluavat katsella ulos ja tarkkailla ympäristöään. Ole tietoinen lapsen tarpeista ja sovita juoksuaika hänen mielialansa mukaan.
 • Jätä kuulokkeet kotiin - Turvallisuussyistä älä ota kuulokkeita lenkille rattaiden kanssa. Sinun on parempi kuunnella, mitä rattaissa tapahtuu.
 • Valitse lyhyempi reitti - Yritä liikkua ympäri taloa, jos pikku kaveri protestoi tai jos jokin menee monimutkaiseksi. Jos tilanne sallii, voitte ajaa reitin useammin kuin kerran!

Milloin juosta rattaiden kanssa ensimmäistä kertaa?

Jos et malta odottaa, että voit laittaa juoksukengät jalkaasi ja lähteä juoksemaan, odota hetki. Lääkärien mukaan lapsen vähimmäisikäraja on vähintään 6 kuukautta. Tämän jälkeen vauvalla on jo parempi ryhti, mikä on erittäin tärkeää mahdollisten juoksun aikana tapahtuvien tärähdysten vuoksi. Ennen ensimmäistä juoksua, konsultoi kaikkea lastenlääkärin kanssa ollaksesi varma. Jos et todellakaan malta odottaa, että pääset liikkeelle, aloita hitaasti omatoimisesti!

Motivoi itsesi uudella urheiluasulla ja varustaudu Top4Runningilla!

Naisten juoksuvaatteet

Klassiset vs. lenkkeilyrattaat

Juoksemiseen juoksuvaunut ovat paras vaihtoehto. Se on vakaa, kevyt, vaimentaa iskuja, siinä on suuremmat pyörät, joissa on parempi pito, siinä on turvalukot ja myös käsijarru suoraan kahvassa. Näin vauvasi saa riittävästi viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä sinä voit nauttia kilometrien juoksemisesta. Onnellinen vauva, onnellinen äiti! Kolmipyöräiset polkupyörät ovat myös erittäin suosittuja. Joihinkin voi jopa kiinnittää pyörän.

Juoksurattaat ovat melko suuri investoinnin kohde. Ajattele ystävääsi, joka myy rattaita, tai tutustu erilaisiin kirpputoreihin, joista niitä löytyy edullisemmin. Se on kuitenkin investointi, joka maksaa itsensä takaisin - voit käyttää rattaita urheiluun ja myös klassisiin kävelyretkiin. Se voidaan myös taittaa helposti kokoon, joten sitä on helppo käsitellä!

Asics_běžecké_boty_běhání

Juoksutekniikka juostessa rattaiden kanssa

Käsien liikkeet ovat erittäin tärkeitä ja hyödyllisiä klassisen juoksun aikana. Se auttaa säilyttämään vakauden ja hallinnan jokaisella askeleella sekä tekee juoksemisesta tehokkaampaa. Kun juokset rattaiden kanssa, juoksutekniikka muuttuu ja voit valita, mikä sopii sinulle paremmin. - Voit pitää rattaista kiinni joko yhdellä tai molemmilla käsillä.

 • Kun pidät toista kättä kiinni rattaissa, autat itseäsi toisella kädellä, kuten klassisessa juoksussa. Suosittelemme käsien vuorottelua, jotta toinen puoli ei kuormitu liikaa. Tässä menetelmässä on tärkeää reagoida nopeasti maaston mahdollisiin muutoksiin ja pitää rattaat aina hallinnassa.
 • Jos pidät rattaita molemmilla käsillä, voit hallita rattaita paremmin, mutta selkäkipuja voi esiintyä kyyristymisen vuoksi. Yritä olla nojautumatta rattaiden kahvaan ja juokse pystyasennossa.

Miten lievittää selkäkipua?

Yrität juosta pystyasennossa, kädet vuorotellen, mutta selkäsi on edelleen kipeä. Miten auttaa itseäsi kivusta?

 • Juokse vaikka ilman rattaita - Joskus juosta yksin ilman pientä vauvaa. Se keventää selkääsi ja lihaksia ja muistuttaa kehoasi klassisesta juoksutekniikasta. Ajattele, että sinulla on aikaa keskittyä vain itseesi ja kehoosi.
 • Venyttele itseäsi - Voit valita klassisen venyttelyn, joogan elementtejä tai liikkuvuutta ja joustavuutta edistäviä harjoituksia. Tarvitset vain harjoitusmaton ja 10 minuuttia aikaa.
 • Sisällytä voimaharjoittelu - Selkälihakset tukevat selkärankaa ja nikamia. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, tee kerran viikossa voimaharjoittelua keskittyen selkälihaksiin. Jos olet vasta aloittamassa voimaharjoittelua, ota apuun valmentaja, joka opettaa sinulle oikean tekniikan ja selittää yksittäiset harjoitukset.

Jos kipu on jatkuvaa, käy asiantuntijan - fysioterapeutin - luona, joka rentouttaa jäykät lihakset ja antaa neuvoja sopivista liikkeistä.

VINKKI: Tunnetko strolleringin? Yhdistelmä juoksua ja kuntoilua rattaiden kanssa raittiissa ilmassa ja muiden äitien ryhmässä. Etsi ryhmä alueeltasi, pue juoksuvaatteet päälle ja lähde liikkumaan!

Protahování_jóga_flexibilita_trénink

Juokseminen rattaiden kanssa ja laihduttaminen

Voiko synnytyksen jälkeisiä kiloja pudottaa juoksemalla rattaiden kanssa?

Vastaus on KYLLÄ, MUTTA...

Juoksemalla lisäät kalorinkulutustasi, ja jos se on suurempi kuin kalorien saanti, laihdut. Energiankulutus ei kuitenkaan ole vain juoksemista, vaan se sisältää paljon muutakin:

 • Perusaineenvaihdunta - Fysiologisiin perustoimintoihin tarvittava energia (aivojen ja elinten toiminta tai säännöllinen kuukautiskierto).
 • Lepoaineenvaihdunta - Energia, jota käytät istuessasi, maatessasi tai nukkuessasi.
 • Työaineenvaihdunta - Fyysiseen toimintaan - kävelyyn, juoksuun, kuntoiluun ja muihin toimintoihin - käytetty energia.

Kuten huomaat, urheilu ei ole pelkästään kalorikulutusta. Lisäksi myös imetys sisältyy energiankulutukseen. Se on hyvin energiaintensiivistä, ja imetyksen ansiosta kilot putoavat itsestään synnytyksen jälkeen. Joten KYLLÄ, juoksu on väline, joka lisää kalorinkulutusta ja voi auttaa sinua laihtumaan. Mutta sinun ei tarvitse keskittyä vain siihen, energiankulutusta on esimerkiksi kävely rattaiden kanssa tai kotityöt. Kyllä, siivoaminen on uusi cardio!

Varustaudu Top4Runningin juoksun kestosuosikkeilla!


TREENAUSNEUVONTA