Juoksukengät, joissa on matala tai nolla droppi

Juoksukengät, joissa on matala tai nolla droppi

18. 4. 2023 5 min. luetaan

Olet varmasti kuullut termistä "drop" juoksumaailmassa. Mitä pudotus oikeastaan tarkoittaa, miksi se on tärkeä tekijä valintaprosessissa ja millaisia matalan dropin juoksukenkiä on olemassa?

Mitä droppi tarkoittaa?

Drop tarkoittaa juoksukengissä jalkaterän kaltevuutta, erityisesti kantapään ja varpaiden välisen pehmusteen määrän eroa. Mitä alhaisempi tämä luku on, sitä luonnollisempi askel on kengässä. Kenkiä on yleensä kolmea eri luokkaa:

  • Juoksukengät, joissa on 0-5 mm:n droppi, sopivat kokeneille juoksijoille, joilla on hallittu juoksutekniikka.
  • Juoksukengät, joissa on 6-10 mm:n droppi, ovat kultainen keskitie keskitason juoksijoille. Ne mahdollistavat luonnollisen askeleen, mutta lisäävät myös mukavuutta satunnaista kantapään iskua varten.
  • Juoksukengät, joiden pudotus on 11 mm tai enemmän, sopivat juoksijoille, jotka juoksevat yli korkojen tai ovat ylipainoisia.

Zero-drop juoksukengät - Kyllä vai ei?

Luonnollinen kävely ja nolladroppi ovat nykyään yhä suositumpia. Olet luultavasti tutustunut minimalistisiin, barefoot -kenkiin, jotka pyrkivät simuloimaan paljasjalkaista kävelyä. Juoksun kannalta nolladroppikengillä on monia positiivisia puolia, joista tärkeimmät ovat seuraavat:

  • Sallii juoksijan astella luonnollisesti
  • Niillä on myönteinen vaikutus juoksun poikkeamien ratkaisemiseen - pronaatioon ja supinaatioon
  • Ne auttavat jalkaa (ja siten myös sinua) juoksemaan täydellä tehollaan

Silti ne eivät sovi kaikille, ainakaan heti. Sinun on harjoiteltava oikeaa juoksutekniikkaa ja totuttauduttava uuteen kenkätyyppiin vähitellen, jotta vältät pohkeiden ja akillesjänteiden ylikuormittumisen tai jopa loukkaantumisen. Vaihda minimalistisia kenkiä käyttämiesi kenkien kanssa.

Droppi ei vastaa pehmustusta

Monet ihmiset sekoittavat dropin ja iskunvaimennuksen keskenään. Näin ei ole. Nolladroppikengissä on myös pehmusteosia, ja niillä voi juosta pitkiä lenkkejä.

Tiedät jo, mitä droppi tarkoittaa, joten tarkastellaan matalan dropin juoksukenkiä:

1) Altra running shoes

Altra mallit ovat tunnettuja niiden nolla dropista ja leveästä kärjestä.Se tarjoaa maantie- ja polkujalkineita, jotka ovat erittäin mukavat, laadukkaat ja kestävät ja auttavat sinua saavuttamaan täyden juoksupotentiaalisi. Tietenkin myös muut tekijät, kuten pito, hengittävyys ja vaimennus, ovat mukana. Meillä on sinulle kaksi Altran myydyintä kenkää. Toinen hallitsee tietä, toinen polkaseikkailuja varten.

Altra Torin

Käytä maastossa Altra Torin 5 -jalkineita. Siinä on laadukas mesh-yläosa, joka takaa optimaalisen hengittävyyden suorituskyvyn aikana. Se on täysin uudelleen suunniteltu myydyin juoksukenkä ALTRA Zero Drop™ -pohja-alustalla. Altra EGO™ MAX -välipohja tarjoaa reagoivan iskunvaimennuksen, ja voit luottaa FOOTPOD™-ulkopohjaan, joka tarjoaa erinomaisen pidon. Ainutlaatuinen mukavuus ja korkea pehmustustaso, ovat täydellinen yhdistelmä pitkille maantiejuoksuille!

Miehet Naiset

Altra_Torin_běžecké_boty

Altra Timp

Ota Altra Timp 4 maastoon. Maksimaalinen mukavuus on taattu Altra ZeroDrop™ -leveän kärjen ansiosta. Hyvin istuvassa, hengittävässä mesh-yläosassa on epäsymmetrinen nauhoitus, joka kiinnittää jalkasi paremmin kenkään. Näin estetään ei-toivottu varpaiden luisto ja epämiellyttävät rakkulat varpaissa juoksun aikana. Vakauden ja pidon erilaisilla poluilla takaa joustava MaxTrac™-ulkopohja, ja Altra EGO™ MAX -välipohja tarjoaa vaimennusta.

Miehet Naiset

Altra_Timp_běžecké_boty

Altra Torin ja Altra Timp ovat loistavia kenkiä, mutta voimme varmasti sanoa, että myös muut tämän tuotemerkin mallit ovat huippuluokkaa. Juoksulegenda kertoo, että kun olet kerran käyttänyt Altraa, et halua enää muuta!

2) Inov-8 X Talon

Talon-malli, erityisesti INOV-8 X-TALON G 210 v2, jossa on 3 mm:n droppi, on tinkimätön valinta pehmeille poluille, maastojuoksuun, OCR:ään ja muihin mutaisiin lenkkeihin, joissa haluat maksimaalisen suorituskyvyn. Ulkopohja on ikoninen X-TALON-profiili, joka on rikastettu grafeenilla, ja kapea yläosa on ommeltu Cordura Airflow -materiaalista, joka on hengittävä ja kestävä. Mukavuus menee hieman sivuun, mutta se on sen arvoista loistavan pintakosketuksen ja itsevarman suorituskyvyn vuoksi!

Miehet Naiset

běžecké_boty_inov8_talon

3) Asics Fuji Speed

Vaikka Asics Fuji Speed -mallissa ei ole nollapudotusta, se on silti erittäin alhainen, nimittäin 5 mm. Kyseessä on trail-kenkä, joka on kehitetty pidempiä matkoja varten. Päällinen on valmistettu kevyestä Nexkin-materiaalista, joka lisää kulutuskestävyyttä arvaamattomalla reitillä. Pebax-levy ja GUIDESOLE™-teknologia edistävät pehmeää nousua ja laskua haastavimmassakin maastossa. ASICSGRIP™-ulkopohja tarjoaa hyvän pidon erilaisissa maastotyypeissä kestävyydestä tinkimättä.

Miehet Naiset

Asics_Fujispeed_běžecké_boty

Tutustu juoksutarjouksiin ja varusta itsesi päästä varpaisiin Top4Runningilla!


TUOTENEUVONTA