END OF SEASON SALE! Valitse yli 5300 tuotteen joukosta -- days --:--:-- Osta nyt
Halkeilevat kantapäät juoksun jälkeen: Syyt, ennaltaehkäisy ja apu

Halkeilevat kantapäät juoksun jälkeen: Syyt, ennaltaehkäisy ja apu

13. 9. 2022 4 min. luetaan

Halkeilevat kantapäät juoksun jälkeen ovat useiden juoksijoiden ongelma. Se tekee epämukavaksi juoksuharjoitukset ja myös jokapäiväisen olemisen. Mitkä ovat yleisimmät syyt ja mikä toimii ennaltaehkäisynä tai ensiapuna?

Juoksun tai usein toistuvien juoksujen aloittaminen voi endorfiinien ja hienon tunteen lisäksi tuoda mukanaan myös pieniä ongelmia - rakkuloita tai halkeilevia kantapäitä. Tämä ei ole hengenvaarallinen ongelma, mutta halkeilleet kantapäät voivat tehdä juoksemisesta ja jokapäiväisestä elämästä hyvin epämukavaa. Mitkä ovat oireet?

 • Vaihe 1 - Punaiset, herkät ja kuivat jalat
 • Vaihe 2 - Kutina, kirvely
 • Vaihe 3 - Halkeileva ja kuoriutuva iho
 • Vaihe 4 - Verenvuoto halkeamista

Ja vielä yksi asia: edellä mainittujen oireiden lisäksi halkeileviin kantapäihin liittyy jalkojen epäesteettinen ulkonäkö. Yksittäiset vaiheet asetetaan tärkeysjärjestykseen. On totta, että mitä nopeammin huomaat ongelman ja alat ratkaista sitä, sitä nopeammin iho palautuu normaaliksi.

Mitkä ovat halkeilevien kantapäiden syyt?

Yleisin syy halkeileviin kantapäihin on ihon riittämätön kosteutus.​​​​​​​ Juoksijoilla kantapäiden halkeilun riski on moninkertainen. Se johtuu juoksun aikana tapahtuvista iskuista ja iskuista tai siitä, että hikinen jalka pysyy useammin kengässä.

Muita yleisiä syitä ovat:

 • Sopimattomat kengät, sukat ja niiden materiaalit
 • Riittämätön juominen, suuri määrä prosessoitua ruokaa tai vitamiinien ja kivennäisaineiden puute
 • Iän myötä korkojen halkeilun riski kasvaa, kun ihon luonnollinen kimmoisuus heikkenee
 • Sinulla voi myös olla geneettinen alttius kuivalle ja myöhemmin halkeilevalle iholle tai sinulla voi olla jokin sairaus, kuten psoriaasi tai diabetes

Nike_běžecké_boty

Miten ehkäistä ja auttaa halkeillutta kantapäätä

Kantapäät ovat yleensä hyvin laiminlyöty osa kehoa, kun kyse on ennaltaehkäisystä. Jos juokset, sinun on huolehdittava jaloistasi ja jalkojesi kunnosta ja annettava niille riittävästi hoitoa. Mitä voit tehdä juuri nyt? Valitse toiminnalliset juoksusukat, juoksukengät, joissa on hengittävä päällinen, tai erityiset kengänpäälliset, kuten CURREX, jotka imevät hien täydellisesti. Vaikka jalka hikoilisi juostessa, nykyaikaisin tekniikka ylläpitää optimaalisen lämpötilan kengässä ja vähentää merkittävästi sen haihtumista.

Eikä siinä vielä kaikki. Miten muuten voit auttaa itseäsi?

 • Voiteet tai vaseliini - Halkeilleisiin kantapäihin on olemassa useita voiteita, jotka antavat jalalle tarvittavan kosteuden, pehmentävät ihoa ja parantavat sen ulkonäköä.
 • Kovettuneen ihon viilaaminen -Pedikyyri toimii tässä tapauksessa parhaiten, mutta voit myös hioa kovaa ihoa kotona. Liota ensin jalat haaleassa vedessä ja hankaa sitten iho viilalla tai hohkakivellä.
 • Nesteytys - Kirkkaalla vedellä on suuri vaikutus koko kehon toimintaan. Halkeilevat kantapäät ja kuiva iho eivät poikkea tästä. Varmista, että juot vähintään 2 litraa vettä päivässä, jos juokset tai harjoittelet, lisää 1 litra lisää. Jos et onnistu juomaan tarpeeksi, hanki oma pullo ja pidä se aina käden ulottuvilla!
 • Tasapainoinen ja ravinteikas ruoka - Keho tarvitsee toimiakseen kunnolla riittävästi ja laadukasta polttoainetta. Keskity käsittelemättömien elintarvikkeiden saantiin, joiden tulisi muodostaa suurin osa ruokavaliostasi. Varmista, että syöt riittävästi proteiinia, terveellisiä rasvoja, monimutkaisia hiilihydraatteja, hedelmiä ja vihanneksia. Säännöllinen kivennäisaineiden, kuten kalsiumin tai sinkin, lisääminen auttaa myös kuivaan ihoon.

Kun hoidat halkeilleita kantapäitä, pysy kärsivällisenä ja ole kärsivällinen. Kuten juoksussa. Ihmeitä ei tapahdu yhden voitelun tai tasapainoisen aterian jälkeen. Tee jalkojenhoidosta siksi rentouttava rutiini. Terveemmät ja kauniimmat jalat tulevat hitaasti mutta varmasti!

Pitný_režim_lahev_na_pití

Halkeilleet kantapäät - Kotikonsteja

Jos pidät kotihoidosta ja ennaltaehkäisystä, kokeile kotikonsteja. Esimerkiksi kasviöljyt (oliivi- tai kookosöljy), joita voit levittää jalkoihin ennen nukkumaanmenoa, ovat tehokkaita. Voit myös tehdä kotitekoisen kuorinnan sitruunasta, hunajasta ja riisijauhosta tai voidella jalkasi vanhalla kunnon silavalla yöksi.

Hemmottele jalkojasi ja kokeile kestosuosikkejamme!