END OF SEASON SALE! Valitse yli 5300 tuotteen joukosta Osta nyt
Puolimaratonin tai maratonin kengät harrastejuoksijoille

Puolimaratonin tai maratonin kengät harrastejuoksijoille

17. 1. 2023 5 min. luetaan

Mitkä juoksukengät kannattaa käyttää ensimmäisellä puolimaratonilla tai maratonilla? Meillä on vinkkejä maantiejuoksukengistä, joissa on olennaiset ominaisuudet näiden suosittujen matkojen juoksemiseen.

Jos haluat juosta ensimmäisen puolimaratonisi tai jopa maratonisi, etkä ole ensisijaisesti huolissasi ajasta vaan kisan voittamisesta, suosittelemme maantiellä käytettävää harjoituskenkää. Harrastejuoksijan maratonkengän tärkeimmät ominaisuudet ovat:

  • Koko ja leveys - Kaikkien juoksukenkien perusasiat. Muista, että pidempien juoksulenkkien aikana jalka turpoaa ja tarvitsee enemmän tilaa, joten valitse kenkä, joka on 1-2 kokoa suurempi ja riittävän leveä jalallesi.
  • Pehmuste - Kilpailun aikana kovaan pintaan kohdistuu paljon iskuja. Ne vaikuttavat pääasiassa niveliin, nivelsiteisiin ja jänteisiin. Älä pelkää valita kenkää, jossa on suuri pehmuste iskujen pehmentämiseksi. Tie on tasainen ja ennakoitavissa, joten sinun ei tarvitse huolehtia vakauden menettämisestä.
  • Mukavuus - Mukavat materiaalit ja jalkaterän muotoa myötäilevä rakenne. Kaupunkimaratonien vilkkain kausi on keväästä syksyyn, joten hengittävistä materiaaleista valmistetut päälliset takaavat hengittävyyden ja ilmankierron kengän sisällä.

Top4Running VINKKI: On erittäin tärkeää valita laadukkaat juoksusukat. Jätä puuvillaiset kotona ja valitse sen sijaan synteettisistä materiaaleista valmistetut toiminnalliset. Ne ehkäisevät rakkuloita ja epämiellyttävää kitkaa, jotka voivat tyrmätä sinut kisasta.

Mutta nyt takaisin kenkiin. Meillä on 5 maantiekenkä suositusta, jotka auttavat sinua juoksemaan ensimmäisen puolimaratonisi tai maratonisi.

1) Asics Gel-Nimbus

Asics Gel-Nimbus 24 (ja helmikuusta 2023 alkaen myös vallankumouksellinen uusi Asics Gel-Nimbus 25) Gel Nimbus -sarjasta on synonyymi mukavuudelle ja suorituskyvylle. FF BLAST+™ ja FLYTEFOAM™ pehmuste yhdessä kengän etu- ja takaosassa olevan GEL™-teknologian kanssa tarjoavat loistavan pehmusteen, parantavat iskunvaimennusta ja mahdollistavat pehmeämmän iskun. Pehmeän verkkopäällisen ja keskellä olevan joustavan paneelin ansiosta tämä kenkä on mukava pitkillä juoksulenkillä ja mukautuu jalkasi liikkeisiin. ASICS LITE™ -kumipohja, jossa on AHAR™-teknologia taktisilla alueilla, lisää kestävyyttä, joten voit nauttia useista sadoista kilometrikilometreistä tällä kengällä!

Miehet Naiset

Asics_Gel_Nimbus

2) Puma Velocity

Kevyt, herkästi reagoiva ja erittäin mukava juoksukenkä, tämä on Puma Velocity Nitro 2. Miellyttävä NITRO-vaahtomuovi typpeä sisältävässä välipohjassa ja toimiva, kestävä PUMA GRIP -ulkopohja pitävät sinut jaloillasi myös märällä alustalla. Puma Velocity Nitro 2 sopii täydellisesti puolimaratonien ja maratonien aloittelijoille, joiden etusijalla ei ole nopein aika vaan loistava juoksukokemus.

Miehet Naiset

Puma_Velocity_Nitro

3) Saucony Triumph

The Saucony Triumph 20on suosittu volyymikenkä sen tasapainoisen geometrian ja 10 mm:n dropin (kantapään ja varpaan välinen ero millimetreinä) ansiosta, ja sen kehomuoto vie sinua eteenpäin radalla. Pehmeä PWRRUN+-vaahtomuovi vaimentaa iskuja erinomaisesti, ja leveämpi, mukava rakenne takaa lisämukavuutta, jota arvostat puolimaratonilla tai maratonilla.

Miehet Naiset

Saucony_Triumph

4) Nike Invincible 

Voit luottaa Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 -kenkään aina, kun lähdet tien päälle. Välipohjassa on sama pehmeä ja joustava ZoomX-tyyny, joka löytyy Niken parhaista kilpaurheilukengistä -  Vaporfly ja Alphafly. Tässä ei kuitenkaan ole hiililevyä, sillä Invincible on suunniteltu mukavaksi harjoituskengäksi, jossa on pehmuste. Loistava valinta, jos haluat nauttia puolimaratonista tai maratonista mukavasti ja ajan jahtaaminen ei ole tärkein prioriteettisi.

Miehet Naiset

Nike_ZoomX_Invincible_Flyknit

5) Altra Via Olympus

Altra VIA Olympus -maantiepohjallisessa mallissa on laadukas vaimennus, joka pehmentää jokaisen iskun kovilla teillä. Altra EGO™ MAX -välipohja tarjoaa suojaa ja mukavuutta jalkojen alla, ja alkuperäinen FootShape™ Fit -muotoilu antaa jaloillesi sen tilan, jota ne tarvitsevat pitkillä matkoilla. Altra aloittelijoille, sanoitko? Totta kai! Altra-merkki valmistaa minimalistisia juoksukenkiä, joissa on nolla droppi (kantapään ja varpaan välinen ero millimetreinä). Tämäntyyppiseen kenkään tottuminen kestää jonkin aikaa, koska se vaatii oikeaa juoksutekniikkaa ja aikaa sopeutua. Aloita siis vähitellen nolla-dropilla, totuttele niihin ja vaihda niitä klassisiin kenkiin. Haastavammasta alusta huolimatta sinut palkitaan luonnollisella askeleella ja jalkojesi täydellä potentiaalilla. Altra Via Olympus -jalkineissa on myös korkea pehmustustaso, joten ero klassisiin kenkiin ei ole niin merkittävä. Juoksuhuhut sanovat, että kun Altraan on tottunut, et halua sitä enää millään muulla tavalla!

Miehet Naiset

Altra_Via_Olympus

Kokeile ensin uusia juoksukenkiäsi

Olet tilannut uudet kengät tulevaa kilpailua varten ja odotat innolla, että pääset testaamaan niitä heti paikalla? Väärin! Kisat ovat vain kokeilluille ja testatuille kengille, kengille, jotka tiedät, että ne sopivat, eivät hankaa sinua eivätkä paina mihinkään. Muuten uusien kenkien ostaminen voi kostautua ja tehdä kisasta tuskallisen kokemuksen - fyysisesti (rakot) ja myös henkisesti (maaliin pääsemättä).

Top4Running VINKKI: Jos et tiedä, minkä volyymikengän hankkisit, kokeile Shoe Finderia tai ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua!

Puolimaraton tai maraton on yksi suurista virstanpylväistä jokaiselle juoksijalle. Hieno tunnelma, fanit ympäriinsä ja uskomaton tunne maaliviivan ylittämisen jälkeen. Vahva ja tunteikas kokemus, joka on sen arvoinen.

Me varustamme sinut ensimmäistä puolimaratonia tai maratonia varten!