END OF SEASON SALE! Valitse yli 5300 tuotteen joukosta -- days --:--:-- Osta nyt
Mutaiseen maastoon sopivat juoksukengät

Mutaiseen maastoon sopivat juoksukengät

23. 11. 2022 5 min. luetaan

Huonoa säätä ei ole olemassakaan, on vain juoksija, jolla on väärät kengät! Mitkä mutajuoksukengät kannattaa valita ja mitä ominaisuuksia niissä pitäisi olla? Inspiroidu ja juokse mutaisessa maastossa Top4Runningin kanssa.

Mutainen maasto voi osua kohdallesi missä tahansa - kaupunkipuistossa, metsässä tai vuoristossa. Maasto on karua luontoa, vaikka se ei ehkä aluksi siltä näytäkään. Vakaus on huomattavasti heikentynyt, ja voit kaatua, nyrjäyttää nilkkasi tai saada muita vammoja. Oikeiden jalkineiden valinta on avainasemassa ja tärkeämpää kuin koskaan.

Mitä ominaisuuksia juoksukengissä tulisi olla juostessa mudassa?

  • Pohjan voimakas kuviointi - Ehdoton perusta juoksukengälle päällystämättömään maastoon. Pidon ansiosta kenkä pureutuu mutaan ja antaa sinulle turvallisuuden ja vakauden tunteen.
  • Kestävä yläosa - Suorituksen aikana kenkäsi joutuvat kohtaamaan hankaumia, kuoppia ja luonnonilmiöitä, kuten mutaa. Jotta kengät kestävät näissä olosuhteissa ja mahdollistavat maksimaalisen ja turvallisen suorituksen, niiden on oltava kestävää materiaalia, esimerkiksi ballistista nailonia yhdessä kumin kanssa.
  • Mukava sisäpuolella - Hyvien kankaiden käyttö sisäpuolella antaa sinulle riittävästi mukavuutta.
  • Vähäinen tai keskinkertainen pehmustustaso - Tämä riippuu erityistarpeistasi ja juoksun pituudesta, mutta mutapeitteiset tiet ovat pehmeä pintatyyppi, jossa voit pärjätä pienellä pehmusteella. Kun juokset mutaisessa ja epätasaisessa maastossa, sinun on ensisijaisesti oltava vakaa nilkkasi ja jalkateräsi kosketuksessa alustaan, jolla juokset. Näin voit reagoida nopeammin suunnanmuutoksiin tai arvaamattomiin liikkeisiin.
  • Läpäisemätön tai vedenpitävä rakenne - Muta, lätäköt ja märkyys ovat parhaita ystäviä. Mutta ei hätää, vedenpitävät kengät tai kengät, joissa on Gore-Tex-kalvo, voivat olla kumppanisi. Ne hylkivät vettä hengittävyydestä tinkimättä.

Ja millainen juoksukenkä täyttää nämä vaatimukset? Kyllä, oikein!  

POLKUKENGÄT

Meillä on sinulle 5 juoksusuosikkia, joilla voitat kilometrit mudassa itsevarmasti ja hymyillen!

1) Salomon Supercross

Legendaariset polkukengät tinkimättömään maastoon, joissa on entistäkin suuremmat ulokkeet ja ylimääräiset urat mudan maksimaalista poistoa varten. Tämä on Salomon Supercross. Mud Contagrip® -ulkopohja antaa sinulle maksimaalisen pidon päällystämättömillä, karheilla ja mutaisilla pinnoilla. Niitä on saatavana myös vedenpitävänä Gore-Tex versiona. Lyhyesti sanottuna, Supercross rakastaa mutaisia ajoja! Se on jopa ulkopohjan nimessä. Ja kuorrutuksena kakun päälle ne on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Miehet Naiset

Salomon_Supercross

2) Inov-8 Talon

Tämän malliston juoksukenkien pohjassa on 4-8 millimetrin korkuiset piikit, joiden avulla voit säilyttää luotettavan kontaktin ja vakauden myös mutaisessa maastossa. Rakenne kestää kulutusta ja kuoppia ja estää lian pääsyn rakenteisiin. Voit juosta nopean polkujuoksun ja myös kevyen pitkän juoksun tässä kengässä.

Miehet Naiset

Inov-8_Talon

3) Inov-8 Roclite 

Rakastatko pitkiä juoksulenkkejä ja haluat olla valmis kaikkiin olosuhteisiin, myös mutaan? Vedä sitten jalkaasi Inov-8:n Roclite-malliston kenkä. Inov-8-merkkiset mallit ovat yleensä kapeampia ja sopivat paremmin lyhyille tai keskipitkille matkoille. Tämä malli lupaa kuitenkin mukavuutta leveämmän muodon ansiosta heijastavassa (varvas)osassa. ROCLITE-pohja, johon on sekoitettu grafeenia, joka parantaa kumin toiminnallisia ominaisuuksia, tarjoaa suuremman joustavuuden, paremman kestävyyden ja kulutuskestävyyden.

Top4Running VINKKI: Jos olet lähdössä pitkälle lenkille, älä unohda käyttää juoksureppua. Voit laittaa siihen nesteytysjärjestelmän, välipaloja ja henkilökohtaisia tavaroitasi.

Miehet Naiset

Inov-8_Roclite

4) Craft OCR

Kenkä on kehitetty OCR-kilpailuihin eli estejuoksukilpailuihin, joissa on paljon mutaa. Sitä ei kutsuta turhaan "mutaraketiksi". Ja me selitämme sinulle miksi! Kengän perustana on erittäin pitävästä kumista valmistettu aggressiivinen pohja, joka pitää sinut luotettavasti kiinni mutaisessa maastossa. Optimaalinen iskunvaimennus on rakennettu alhaisemman 5 mm:n dropin varaan maksimaalista hallittavuutta, tarkkuutta ja vakautta varten jopa suurilla nopeuksilla, koska Craft OCR on kenkä, joka on suunniteltu maksimaaliseen suorituskykyyn. Rakenne on valmistettu imeytymättömistä materiaaleista ja mukautuu jalan muotoon.

Miehet Naiset

Craft_OCR

5) New Balance Hierro

Hierro-malliston mallit tukevat kokeneita urheilijoita ja myös harrastejuoksijoita mutaisessa maastossa. Laadukas Vibram®-pohja tarjoaa erinomaisen pidon päällystämättömillä ja mutaisilla pinnoilla. Lisäksi tämä FreshFoam-pehmusteella varustettu universaal polkukenkä tarjoaa sinulle kunnon mukavuutta. Tässä mallistossa on myös kengät, joissa on Gore-Tex-kalvo, joka suojaa jalkoja tuulelta ja vedeltä hengittävyydestä tinkimättä.

Miehet Naiset

NewBalance_Hierro

Jos olet kiinnostunut polkujuoksusta, kannattaa ehdottomasti investoida laadukkaisiin kenkiin - saat kestävän, vakaan ja luotettavan kumppanin, jolla voit voittaa likaisimmatkin kilometrit!