END OF SEASON SALE! Valitse yli 5300 tuotteen joukosta -- days --:--:-- Osta nyt
Sopivat kengät lumella, jäällä ja jäätyneillä teillä juoksemiseen.

Sopivat kengät lumella, jäällä ja jäätyneillä teillä juoksemiseen.

9. 12. 2022 6 min. luetaan

Juokseminen ulkona jäisillä teillä maastokengillä ei ole paras idea. Älä ota riskiä kaatumisesta tai loukkaantumisesta talvella. Mitkä ovat oikeat juoksukengät talvella, jotka pitävät sinut liikkeellä sekä lumella että jäällä?

Jäinen tie voi aiheuttaa kaatumisvaaran, ja kohtaat sen hyvin usein talvikuukausina - jäiset jalkakäytävät kaupunkien ajoradoilla ja jäiset tienpinnat tai jäätyneet lätäköt metsissä ja vuoristossa. Tuomme sinulle valikoiman kenkiä, joilla voit juosta turvallisesti myös jäisellä ja lumisella alustalla.

Juoksukengät, joissa on piikkejä tai vetovälineitä

Yleinen ratkaisu ovat kengät, joissa on metallipiikkejä tai vetovälineitä. Kengät, joissa on metallipiikit, ovat erityyppiset kengät, jotka muistuttavat polkukenkiä.Niissä on pohjaan sisäänrakennetut metallipiikit, jotka pitävät tukevasti myös jäätyneillä pinnoilla. Vetovälineet ovat metallisilla "hampailla" varustettuja liukumattomia holkkeja, jotka laitetaan juoksukenkään ja jotka pureutuvat jäähänNe estävät liukastumista, mutta toisaalta ne heikentävät juoksukengän toimivuutta, lisäävät kengän painoa eivätkä sovellu juoksemiseen kovilla pinnoilla. Käytä niitä siksi vain vuoristo- ja pakkasolosuhteissa, ne eivät sovellu päivittäisiin juoksuihin tai harjoitteluun.

Polkujalkineet ovat myös hyvä vaihtoehto

Voit kuitenkin juosta myös laadukkailla polkukengillä. Pohjan aggressiivisen kuvioinnin ansiosta ne pitävät sinut luottavaisena lumisella, märällä ja jopa jäisellä pinnalla. Vedenpitävä päällinen tai Gore-Tex-kalvo pitävät jalkasi kuivina koko juoksun ajan hengittävyydestä tinkimättä.

5 vinkkiä juoksukenkiin talvea, lunta ja jäisiä teitä varten!

Běžecké_boty_do_sněhu_zimy_námrazu

1) INOV-8 Roclite GTX

Tämä malli sopii jäätyneille, lumisille ja mutaisille pinnoille. Tämän malliston mallit ovat monipuolisia maastojuoksukenkiä, ja täydellisen yleispohjan ansiosta ne kestävät niin liukasta asfalttia kuin mutaa tai lunta. Gore-Tex-kalvon ansiosta juoksulenkit ovat mukavat ja jalkasi pysyvät kuivina. Kalvo on kengän päällisen koko pituudelta. Pohjassa on grafeeniseos pohjan pidon ja kestävyyden optimaalista suhdetta varten. Keskikorkea pehmuste on mukava pitkille juoksuille, mutta riittävän herkkä ja vakaa säilyttämään hallinnan teknisessä ja arvaamattomassa maastossa.

Miehet Naiset

inov-8_roclite_goretex

2) Salomon Speedcross Gore-Tex

opa suosituissa Speedcrosseissa on Gore-Tex-kalvo. Sen ansiosta voit hyödyntää tämän erinomaisen polkukengän koko potentiaalia myös lumessa, liukkaissa ja märissä olosuhteissa. Mud Contagrip® -pohja tarjoaa maksimaalisen pidon, Sensifit™-rakenne pitää jalkasi vakaana mutta mukavana, ja välipohjan EnergyCell™+-seos tarjoaa ainutlaatuisen energianpalautuksen.

Miehet Naiset

Salomon_speedcross

3) Nike React Pegasus Trail Gore-Tex

Road Pegasus -version lisäksi, Niken siivekkäästä työhevosesta on myös polku-versio, jossa on myös vedenpitävä Gore-Tex-kalvo, joka sopii märkiin ja lumisiin juoksuihin. Ulkopohja, jossa on pienempi määrä kumia, mahdollistaa sujuvan siirtymisen tieltä maastoon, ja yhdessä erottuvan kuvion kanssa ne tarjoavat hyvän pidon kovilla ja päällystämättömillä pinnoilla. Nauti Pegasus-mallien legendaarisesta mukavuudesta myös huonoissa lumiolosuhteissa!

Miehet Naiset

Nike_Pegasus_trail_goretex

4) Mizuno Wave Rider GTX

Toinen malli, jossa on Gore-Tex-kalvo, joka pitää jalkasi kuivina. Aggressiivinen pohja antaa sinulle erinomaisen pidon, jotta voit juosta lumesta tai sateesta huolimatta. Kevyt U4iC-välipohja takaa optimaalisen iskunvaimennuksen samalla, kun voit saavuttaa suuren nopeuden. SmoothRide-teknologian ansiosta siirtyminen iskuvaiheesta rebound-vaiheeseen on sujuvaa ja keskeytymätöntä.

Miehet Naiset

Mizuno_wave_rider

5) The North Face Flight Vectiv

Loistava vedenpitävä polkukenkä syvään ja korkeaan lumeen. Päällinen on valmistettu hengittävällä ja vedenpitävällä FUTURELIGHT™-teknologialla, joka on lisäksi vahvistettu kestävällä Spectra®-kuidulla. Suuri etu on vetoketjullinen päällinen, joka suojaa nilkkoja ja akillesjänteitä myös korkeammassa lumessa. 3D-hiilikuitulevyn, cradle-välipohjan ja SurfaceCTRL™-pohjan yhdistelmän ansiosta voit käyttää maksimaalisen energian maastossa. Lisäksi pohja tukee sinua kaikilla pinnoilla.

Miehet Naiset

The_North_Face_Flight_Vectiv

Myös juoksusukilla on merkitystä. Pieni pala, mutta olennainen ominaisuus! Ne parantavat mukavuutta, poistavat hikeä ja pitävät jalkaterän ja varpaat paikoillaan, mikä estää rakkuloiden syntymisen.

Top4Running vinkki: Miten pukeutua oikein talvella juoksemiseen?

Okei, nyt tiedät vinkit talven juoksukenkiin. Mutta mitä muuta kannattaa miettiä ennen kuin lähdet ulos kylmään ja lumeen?

  • Toiminnalliset vaatteet - Miten pukeutua sateeseen, lumeen ja pakkaseen? Pue päällesi talviset juoksuvaatteet pukeudu kerroksittain. Miten se tehdään? Peruskerros koostuu pitkähihaisesta t-paidasta, keskimmäinen kerros voi olla collegepaita, ylempi kerros on vedenpitävä juoksutakki, ja jaloille laitetaan lämpösäärystimet. Seuraa ulkolämpötilaa ja tuntemuksiasi. Älä kuitenkaan unohda, että lämpenet ja hikoilet juostessasi, joten vältä pakkaamasta liikaa ja valitse vaatteita, jotka on valmistettu toimivista materiaaleista.
  • Lämmittely ennen juoksua - Tämän olisi pitänyt olla kaiken sään olettamus, mutta kun ulkolämpötila on nollan tienoilla, se on todella välttämätöntä. Pyörittele niveliäsi, tee juoksevia perusharjoituksia ja muutaman suora lämmittelyharjoitus. Tuntemuksesi juoksun aikana ovat paljon paremmat! Kannattaa kokeilla, eikö vain?
  • Aseta rento vauhti - Jos et valmistaudu juoksukilpailuun, juokse rauhallisemmalla vauhdilla. Keho tottuu paremmin kylmään ilmaan, ja samalla voit testata jäätynyttä ja lumista pintaa.
  • Älä unohda juomista - Vaikka se ei ole yhtä ilmeistä kuin kesällä, myös talvella ihmiskeho tarvitsee riittävästi nesteitä liikunnan aikana. Ota pidemmille juoksulenkille mukaan vettä, jota voit helposti säilyttää juoksurepussa.

Älä luovu juoksemisesta pakkassäällä ja nauti lumisista maisemista Top4Runningin kanssa!

#RunningNeverStops