Ilmainen juoksulahja jokaisen yli 150€ ja 220€ ostoksen yhteydessä. -- days --:--:-- Haluan lahjan
Nopeammin yhdessä: Juoksijoiden takana

Nopeammin yhdessä: Juoksijoiden takana

19. 1. 2022 5 min. luetaan

Jokaisella juoksijalla on oma tarinansa. Sosiaalisessa mediassa se näyttää usein niin yksinkertaiselta ja vaivattomalta: Juokseminen joka päivä, liikkuminen, kisojen voittaminen, henkilökohtaisten ennätysten murskaaminen. Tosielämässä jokaisella juoksijalla on kuitenkin ylä- ja alamäkensä.

Jokaisella juoksijalla on oma tarinansa. Sosiaalisessa mediassa se näyttää usein niin yksinkertaiselta ja vaivattomalta: Juokseminen joka päivä, liikkuminen, kisojen voittaminen, henkilökohtaisten ennätysten murskaaminen. Tosielämässä jokaisella juoksijalla on kuitenkin ylä- ja alamäkiä: on kyse sitten loukkaantumisista, motivaatio-ongelmista tai oman henkilökohtaisen edistymisen kanssa kamppailemisesta.

Jokaisella juoksijalla on hyvin yksilöllinen ja henkilökohtainen juoksutarina. Aiomme jakaa lähettiläidemme todellisia ja raakoja tarinoita koko vuoden ajan. Tämän pitäisi antaa sinulle motivaatiota. Vaikka se näyttäisi mahdottomalta, jatka eteenpäin ja älä anna periksi!

Maria @mariamartinrecio

8

Marian kohdalla kaikki alkoi lokakuussa 2015, kun hän päätti juosta puolimaratonin yhdessä ystävänsä kanssa - hän ei ollut ennen tätä päätöstä harrastanut lainkaan juoksuharjoittelua. Hänelle se oli valtava askel paitsi urheilullisesti myös henkisellä tasolla:

"Ylitin valtavan henkisen muurin, puhun useista ahdistuneisuus- ja agorafobiakohtauksista. Niille, jotka eivät tiedä jälkimmäistä, se on eräänlainen ahdistuneisuushäiriö, jossa pelkäät avoimia tiloja. Joten muutaman kilometrin ulos lähteminen oli minulle jo iso askel."

Juokseminen on auttanut Mariaa käsittelemään ahdistusta paremmin, ja kehon liikuttamisesta on tullut hänen intohimonsa. Hän on juossut lukuisia puolimaratoneja ja löytänyt tiensä myös triathloniin. Marian tavoitteena on osallistua jonain päivänä Ironman kisaan. Esittelyvideollaan hän haluaa rohkaista kaikkia ihmisiä, jotka käyvät läpi vaikeaa aikaa:

"Kuuntele, olet rohkeampi kuin yksikään pelkosi, vahvempi kuin yksikään demoni, kauniimpi sisältä ja ulkoa kuin yksikään idolisi.... Toista kanssani `Voin, pystyn ja aion`, äläkä koskaan anna minkään tai kenenkään kertoa sinulle päinvastaista. Laita kengät jalkaan ja lähde juoksemaan, katu on sinun."

Klikkaa tästä Marian tarina!

 

Mona @trackingmona

Behind the runners: Mona

Mona löysi tiensä juoksemiseen yleisurheilun kautta vuonna 2015, kun hän oli harrastanut jalkapalloa noin 10 vuotta. Hieman hankalasta alusta huolimatta hän pysyi mukana:

"Muistan vieläkin ensimmäisen koeharjoitteluni. Ensimmäisen harjoittelun aloittaminen maastojuoksulla yhdistettynä jalkapalloilijan kestävyydellä ei ole jotain, mitä voin suositella."

Mutta nopeasti hän saavutti ensimmäiset menestyksensä radalla ja löysi juoksemisesta, kilpailuista ja suunnitelmallisesta harjoittelusta yhä enemmän iloa. Erityisesti 800 metristä tuli hänen suosikkimatkansa. Siellä kaikki loksahti kohdalleen.

Vuonna 2020 tuli Corona. Ensimmäinen lockdown.

Monalle alku oli todellinen haaste: sekä henkisesti että fyysisesti hän putosi kuoppaan. Tänä aikana hän joutui keskeyttämään monia harjoituksia eikä pystynyt jatkamaan aiempia harjoitussuorituksiaan.

"En ole koskaan tuntenut tällaista tilannetta. En voi tehdä mitään? Sellaista ei vain ole koskaan ollut olemassa."

Nyt Mona valmistelee paluutaan. Hän haluaa palata takaisin radalle, mutta tällä kertaa tietoisesti kuunnellen kehoaan!

Klikkaa tästä Monan tarina

 

Aaron @whambam_cam

Behind the runners: Aaron

Aaronin matka alkoi olympialaisista vuonna 2000 Sydneyssä. Se, että hän näki näiden omistautuneiden urheilijoiden antavan kaikkensa ja jahtaavan unelmiaan, antoi hänelle valtavan motivaation kokeilla sprinttiä.

Hän huomasi pian, että lyhyt sprintti ei sovi hänen kykyihinsä, mutta hän vihasi aiemmin juosta kilometriä pidempää. "Minusta se oli turhaa ja liian väsyttävää", Aaron sanoo. Kun hän muutti Britanniasta Berliiniin, hän päätti kuitenkin kokeilla pidempiä matkoja. Ja hän rakastui vähitellen tähän uuteen juoksulajiin.

"Nyt pitkä lenkki saa minut loistavaan mielentilaan, jossa voin olla läsnä ajatuksilleni ja tuntea olevani yhteydessä kehooni."

Hän joutui tietysti kohtaamaan myös vastoinkäymisiä matkan varrella. Hän kuvailee useiden vammojen voittamista suurimmiksi juoksuhaasteikseen. Mutta myös sen, ettei aina nähnyt tuloksia lyhyellä aikavälillä.

"Minusta on parasta pitää mielessä, että jokainen askel, jonka otan harjoittelun aikana, lisätään "varastooni", ja tämän myötä jokainen voitto, olipa se kuinka suuri tai pieni tahansa, kerääntyy käytettäväksi kilpailun aikana, joka sitten tuottaa voittavan tai henkilökohtaisen parhaan suorituksen."

Entisen sprintterin pitkäaikaiset tavoitteet? Ultra trail 100 kilometrin kilpailun, triathlonin ja Ironmanin suorittaminen!

Klikkaa tästä Aaronin tarina!

Pysy kuulolla - lisää henkilökohtaisia juoksutarinoita lisätään vuoden mittaan.

Go Faster. Together.