Korkeammalle, pidemmälle, nopeammin: Miten valita ratapiikit

Korkeammalle, pidemmälle, nopeammin: Miten valita ratapiikit

23. 12. 2021 2 min. luetaan

Juoksukenkien kehityksessä on tapahtunut paljon viime vuosina. Viimeistään Tokion olympialaisten jälkeen myös piikkien jatkokehitys on ollut puheenaiheena. Eri ammattilehdissä huhutaan siitä, mikä malli tuo suurimman edun eri matkoilla. 

Viime vuosina on tapahtunut paljon muutakin kuin vain juoksukenkien kehityksessä. Viimeistään Tokion olympialaisten jälkeen myös piikkien jatkokehitys on ollut puheenaiheena. Oliko Karsten Warholmilla etulyöntiasema, kun hän juoksi 400 metrin estejuoksun upean ennätyksen hiilipiikeillä? Vai antaako  Spikes Nike Air Zoom Maxfly paljon enemmän etua trampoliini vaikutuksella?  Eri ammattilehdissä liikkuu huhuja siitä, mikä malli tuo suurimman edun eri etäisyyksillä. Suosituimmat on useimmiten myyty loppuun viikkoja etukäteen.

Spikes 1

Etenkin sprintterinä tai hyppääjänä täydellisen kisapäivän piikkikengän ei pitäisi olla valitsemasi kenkä juoksuihin. Toki uudet teknologiat antavat sinulle etulyöntiaseman kilpailussa, mutta rasittaa uskomattoman paljon jalkojasi ja niveliäsi juostessasi näillä superkevyillä piikkareilla, joissa on erittäin kova pohja. Haluatko selvitä kauden läpi loukkaantumatta? Oikeiden kenkien valinnalla harjoituksissa on tärkeä rooli.

Spikes 2

Kehosi kiittää sinua pitkällä aikavälillä, jos käytät treeneissäsi kenkiä, joissa on vähemmän kova pohja.

Jos sinulla on nopeusharjoituksia radalla, mutta teet silti paljon harjoituksia, pehmeämpi piikki on parempi valinta. Etsi Top4Runningin myymälästä yleispiikkejä tai keskipitkän matkan piikkejä, kuten esim. Asics Hyper LD 6,  adidas distancestar tai  Nike Zoom Rival D 10. Näiden avulla voit lisätä nopeutta harjoituksiisi ja harjoittaa juoksutekniikkaasi samaan aikaan rasittamatta jalkojasi liikaa.

Käytä kilpailupiikkejäsi vain juuri ennen kauden alkua. Onko sinulla tänään vain yksi tai kaksi tärkeää juoksua ohjelmassa? Silloin on oikea aika laittaa kovat kilpapiikarit jalkaan ja totutella niihin. Nimi kertoo kaiken, sen pitäisi olla kisapäivän piikkisi!

 

ZOOM JA FLY 3
nike
evoSPEED Tokyo Future FASTER+ 2
puma
ADIZERO PRIME SP 3 STRUNG
adidas
Uusi
ZoomX Dragonfly
nike
Air Zoom Victory Eliud Kipchoge
nike
METASPEED SP
asics
METASPEED MD
asics
evoSPEED Long Jump NITRO 2
puma
evoSPEED Sprint NITRO 2
puma
evoSPEED 400 NITRO 2
puma
Edellinen
Seuraava