Ilmainen juoksulahja jokaisen yli 150€ ja 220€ ostoksen yhteydessä. -- days --:--:-- Haluan lahjan
Barcelonan maratoni

Barcelonan maratoni

17. 11. 2021 6 min. luetaan

Lähettiläät kaikkialta Euroopasta kilpailivat yhdessä Barcelonan maratonilla juoksijoina ja tahdistajina.

Kuten tänä kesänä osoitimme, missiomme on #GoFasterTogether. Missään muualla tätä missiota ei voi toteuttaa paremmin kuin todellisessa avoimessa kilpailussa, jossa on kyse nopeudesta ja vauhdista, mutta kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Barcelonan maratonilla pystyimme näyttämään lähettiläillemme ja Euroopan juoksijoille urheilua ja yhteenkuuluvuutta koskevan filosofiamme hyvin ainutlaatuisella tavalla. Lue alta, miten teimme sen, ja ole varma, että tämä on vasta alku pitkälle ja jännittävälle matkalle, jolla osallistumme yhdessä eri puolilla Eurooppaa järjestettäviin kilpailuihin.

Top4running ambassadors Marathon Barcelona

Tavoitteenamme tällä maratonilla oli yhdistää intohimomme juoksemiseen, ylittää henkilökohtaisia ennätyksiä ja auttaa toisiamme juoksemaan nopeammin, jotta saavuttaisimme tavoitteemme. Halusimme tehdä marraskuun 7. päivästä päivän, joka jäi kaikkien mukana olleiden Top4Running-lähettiläiden mieleen ja ennen kaikkea heidän sydämiinsä.

Inspiraatiomme on peräisin yhdestä urheiluhistorian virstanpylväästä, kun Eliud Kipchogue juoksi 42,195 kilometriä alle kahdessa tunnissa, ja häntä ympäröi joukko tahdistajia, jotka auttoivat häntä saavuttamaan tavoitteensa. Halusimme luoda samanlaisen ilmapiirin, ilmapiirin, jossa juoksijat auttavat juoksijoita nauttimaan tavoitteistaan.

MITEN ME TEIMME SEN?

9 juoksijaa pyrki voittamaan henkilökohtaisen ennätyksensä 42,195 kilometrillä, ja 35 juoksijaa auttoi heitä saavuttamaan tämän ajan. Jokaisella juoksijalla oli uskomaton tahdistajaryhmä, joka vaihtui 10-20 kilometrin välein ja auttoi heitä ylittämään maalilinjan nopeammin. Ennen kaikkea 40. kilometrillä kaikki tahdistajat yhdistyivät ja yhdistivät juoksijat viimeisen 2 kilometrin aikana, mikä loi eeppisen loppukirin.

Nopeinta juoksijaamme Gaëtania (ks. alla) lukuun ottamatta, kaikki ryhmät pyrkivät yli 02:30 tuntiin, minkä ansiosta pystyimme tarjoamaan heille vaihtuvia tahdistajia koko kilpailun ajan ilman, että he joutuivat kyseenalaistamaan mitään lakisääteisiä vaatimuksia.

Xavi leading Top4running race strategy

KEITÄ JUOKSIJAT OLIVAT?

1. Gaëtan Cals (@gaetan.cals) 2:20, Toulousesta, Ranskasta

Nopein miehemme Gaëtan pyrkii lähitulevaisuudessa kilpailemaan kansainvälisellä tasolla. Hän teki jo ennätyksensä puolimaratonmatkalla muutama viikko sitten Barcelonan maratonilla (1:04). Gaëtanilla oli toistaiseksi epäonnistunut debyytti viime vuonna, kun hän törmäsi äitiin ja hänen lastenvaunuihinsa kesken kisan. Paremmassa kunnossa kuin koskaan, tämä kaveri oli päättänyt saavuttaa unelmansa virallisessa debyytissään ja onnistui siinä varsin hyvin.

Gaëtanille saatin mukaan Jesus Olmos (@fruterorunner), Espanjan hallitsevan 10 kilometrin alamestari (29:53), joka seurasi häntä startista 10. kilometrille asti.

Gaëtan Cals running Barcelona Marathon

2. Chemi (@_runnersinlove_) 2:45, Bullasista, Espanjasta

Chemi oli ensimmäinen Espanjan lähettiläämme, ja hän on intohimoinen pitkän matkan juoksija. Hän työskentelee liikunnanopettajana koulussa ja juoksee mielellään koiransa Kiwin kanssa. Tapaamisestamme lähtien hän on tehnyt hyvin selväksi, että juokseminen ei ole hänelle harrastus vaan elämäntapa. Hän juoksi jo ensimmäisen maratoninsa kanssamme Berliinissä vuonna 2019 (2:54), ja nyt hän on voittamassa aikaa kotimaassaan vauhdilla, josta voi olla ylpeä.

Chemi running Barcelona Marathon

3. Jan Kursten (@runwithjan) 2:52, Stuttgartista, Saksasta

Jan, Top4Running-lähettiläs, josta tuli tänä vuonna myös osa Asics Frontrunner -yhteisöä, on kehittynyt juoksussa uskomattomasti viime vuosina. Hän suoritti ensimmäisen maratoninsa yli 4 tunnissa vuonna 2019 ja virtuaalimaratonin 3:45 tunnissa vuonna 2020. Janilla oli henkilökohtainen kunnia olla koko kesän ajan Lukas Motschmannin valmentama, ja hänen tavoitteenaan oli rikkoa kolmen tunnin raja, minkä hän jo osoitti muutama viikko sitten Tukholmassa (02:58:48).  Jan oli nyt päättänyt saada siitä vielä viisi minuuttia lisää.

Jan Kürsten running Barcelona Marathon

4. Iva (@iva_runstheworld) 3:12, Prahasta, Tšekistä

Ivana on Ambassador Lead -lähettiläämme, joka työskentelee juoksijoiden kanssa ympäri Eurooppaa, ja aivan kuten Chemi, hän on jo juossut ensimmäisen maratoninsa Top4Runningin kanssa Berliinissä vuonna 2019 (3:21). Iva aloitti juoksemisen, kun hän muutti vanhempiensa luota Prahaan opintojensa vuoksi ja huomasi, miten kalliita kuntosalit ovat opiskelijabudjetille. Silloin hän rakastui urheiluun ja nykyään se ei ole vain hänen intohimonsa, vaan hänestä on tullut myös melko nopea viime vuosina ja hän on tehnyt uuden ennätyksen tässä kilpailussa.

Iva Kopkova running Barcelona Marathon

5. Xavi (@xavi_chino) 3:16, Barcelonasta, Espanjasta

Xavi on espanjalainen yhteisöpäällikkömme ja luova mieli tämän kampanjan takana. Xavi on selviytynyt ensimmäisestä maratonistaan valmistauduttuaan siihen viime vuonna, mutta hän ei pystynyt virallisesti kilpailemaan pandemian vuoksi. Vakavan polvivamman jälkeen lähes 10 vuotta sitten hän rakastui kestävyysurheiluun ja erityisesti triathloniin, joka on antanut hänelle mahdollisuuden kilpailla ympäri maailmaa, jopa Ironmanin loppuunsaattamiseen ja Espanjan lyhyen matkan mestaruuskilpailuihin. Hänen paras maratoninsa on vielä edessä.Xavi Chino running Barcelona Marathon

6. Saskia (@sassiimoves) 4:21, Münchenistä, Saksasta

Saskia on myös yksi ensimmäisistä lähettiläistämme Saksasta ja hän on ehkä kaikkein helpoimmin samaistuttava kaikille niille, jotka eivät ole niin hullun nopeita juoksijoita ;-). Hän aloitti juoksemisen vuonna 2019 ja juoksi heti ensimmäisen maratoninsa Berliinissä 2019 (04:28).  Hän oli viime vuosina hieman kiihdyttänyt vauhtia ja tavoitteli alle neljän tunnin aikaa. Kuten tiedämme, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan kilpailupäivänä, mutta hän juoksi silti ylpeän henkilökohtaisen ennätyksen kanssamme.

Saskia running Barcelona Marathon

 

Tavoite saavutettu!

Kaikki meistä eivät saavuttaneet henkilökohtaista parasta aikaa, mutta Top4Running saavutti tavoitteemme: kukaan meistä, jotka kokivat tämän uskomattoman Barcelonan maratonin 2021, ei koskaan unohda sitä.

Go Faster. Together

Fast-R Nitro Elite Fireglow
puma
Uusi
Cloud X 3
onrunning
Uusi
ZOOM JA FLY 3
nike
Free Run 5.0 M
nike
Kestävyys
S/LAB ULTRA 3
s-lab
Uusi
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
Uusi
Deviate Nitro Elite Racer
puma
WAVE AERO 19
mizuno
Uusi
CRAFT CTM Ultra Carbon M
craft
Deviate Nitro Elite Racer Wildwash
puma
GEL-KAYANO 28
asics
Deviate Nitro Elite Fireglow
puma
SOLAR GLIDE 5 M
adidas
Kestävyys
Cloudflow 3
onrunning
SONIC 4 Accelerate
salomon
Uusi
ULTRABOOST 22
adidas
Kestävyys
METASPEED SKY W
asics
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
Uusi
Deviate Nitro Elite Racer
puma
Cloudflyer Waterproof
onrunning
GEL-KAYANO 28
asics
NOVABLAST 2
asics
NOOSA TRI 14
asics
Air Zoom Pegasus 38 Premium
nike
ULTRABOOST 22
adidas
Kestävyys
Air Zoom Alphafly NEXT% Flyknit
nike
FAST-R Nitro Elite Carbon
puma
Uusi
Fast-R Nitro Elite Carbon Wns
puma
Uusi
Metaspeed sky
asics
METASPEED SKY W
asics
METASPEED SKY
asics
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
WAVE SKY NEO 2
mizuno
Deviate Nitro Elite Racer Wns
puma
Edellinen
Seuraava